Formació específica per a delegats sindicals.

7 de juny de 2023 de 16:00 a 17:30 h                                                        

Vols saber com interpretar la teva nòmina amb els canvis que incorpora el III Conveni SISCAT?

Metges de Catalunya organitza aquest curs d'actualització teòric-pràctic perquè et puguis posar el dia de les  novetats que ha suposat el III Conveni i fer totes les consultes que necessitis.

No oblidis tenir a mà una nòmina recent.

Format: híbrid (presencial i online)

Ponent:  Dr. Francisco Castro, que és metge especialista en Medicina Interna al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi, i Delegat de Metges de Catalunya 

Skill Level: Beginner

18 de maig de 2022 de 17:00 a 18:30 h                                                        

Treballes a l'ICS i no entens la teva nòmina?

Metges de Catalunya organitza el curs Entendre la nòmina per resoldre els teus dubtes i donar-te la informació que necessites.

La ponència anirà a càrrec del Dr. Francisco Ridao, que ès metge especialitsta en Medicina Familiar i Comunitària (MFiC) al CAP Sant Just Desvern.

Skill Level: Beginner

Data: 18 de maig de 2023 

Quan els treballadors fan vaga, no és que no vulguin treballar, sinó que volen fer-ho en millors condicions.”  Francesc Layret  

El dret de vaga és un dret fonamental que no pot ser vulnerat. S’estructura com a un mitjà de pressió de les persones treballadores i les seves organitzacions representatives, sindicals i unitàries tant en la negociació col·lectiva com enfront a determinades decisions empresarials, per buscar-hi una solució negociada (incompatible amb el Conflicte Col·lectiu). 

Amb aquest curs la Mireia Montesinos (col·lectiu AIDE) abordarà entre d’altres temes: què és el dret a vaga, quina fonamentació jurídica té, quins són els subjectes o organitzacions legitimats per convocar-ne una, com es produeix la intervenció d’una tercera part en la resolució extrajudicial de resolució de conflictes laborals, com es posa fi a una vaga, i quines dificultats hi ha per assolir acords uniformes ICS/SISCAT.


Programa del curs

1. De què parlem amb “dret a la vaga”?
2. Fonamentació jurídica d’aquest dret.
3. Convocatòria de vaga:

  • Qui està legitimat per convocar-ne una?
  • Garantia de serveis mínims
  • Comitè de vaga

4. Com es posa fi a una vaga?
5. Quines dificultats hi ha per assolir acords uniformes entre ICS/SISCAT?


Skill Level: Beginner

Cada dijous del 13 d'octubre al 24 de novembre de 16:00 a 19:00 h                                                                                  


CURS DE FORMACIÓ EN IGUALTAT PER DELEGATS (21 hores)

Adreçat especialment a Delegats que negocien Plans d’Igualtat amb les seves institucions, o que tenen interès en matèria d’Igualtat.

Dates: Tots els dijous, des del 13 d’octubre fins el 24 de novembre de 2022.

Horari: de 16 a 19h.

Ponents: Col.lectiu Aide

Formació híbrida (presencial i online). Cal inscriure’s a través del Campus Metges, i en cas de voler assistir presencialment enviar un correu a: formacio@metgesdecatalunya.cat

S’emetrà certificat acreditatiu de la formació als assistents als 80% de les sessions presencials o online (en el dia i hora de cada sessió).

Els vídeos de les sessions estaran disponibles per ser visualitzats en diferit des del Campus Metges, prèvia autoinscripció al curs.
Skill Level: Beginner

DESCRIPCIÓ:

La majoria de vosaltres fa anys que sou delegats i delegades de Metges de Catalunya (MC), però d’altres no fa gaire. Per a tots i totes  hem creat aquest curs, en què donarem resposta als dubtes que us vagin sorgint a l’hora de dur a terme les vostres tasques.

Parlarem de què vol dir ser delegat/da de MC, quines són les vostres funcions, els vostres drets i com els heu d’exercir.

Posarem el focus en augmentar les vostres competències per millorar la defensa, l'assessorament i la representació de tot el personal facultatiu, destacant els aspectes relacionats amb el treball continuat de lideratge, d’incorporació d’eines de negociació, d’estudi, d’interpretació i d'anàlisi de dades, perquè, no només heu de tenir un coneixement de la normativa que ens afecta, sinó que també heu de disposar de competències que us permetin liderar negociacions i canvis necessaris en els vostres llocs de treball. Tot i ser una formació en línia, us animem a participar activament en els cursos, mitjançant els canals que el propi Campus us ofereix, a fi de definir i millorar les actuacions de la nostra organització.

Sabeu en primera persona l'esforç que implica ser delegat/da. Un esforç necessari i imprescindible, i cal tenir present que no és una feina solitària, PERQUÈ SER DELEGAT/DA DE MC ÉS, SOBRETOT, UN TREBALL D’EQUIP.


CARACTERÍSTIQUES:

  • Calendari: Formació continuada
  • Format: Híbrid (en línia – presencial)
  • Duració: indeterminada
  • Adreçat: Als delegats, representants i directius de Metges de Catalunya,
  • Avaluació: Registre d’assistència, avaluació de continguts i enquestes de satisfacció
  • Acreditació: El curs no té acreditació.


Skill Level: Beginner

Ets resident i vols saber com interpretar la teva nòmina?

Amb aquest curs teòric-pràctic d’1,5h aprendràs a entendre els conceptes bàsics d’una nòmina i podràs fer totes les consultes que necessitis.  imatge nomines resis.pngimatge nomines resis.png
Skill Level: Beginner