9, 16 i 30 de març (9 i 30 de març de 16:00 a 19:00 - 16 de març de 16:00 a 17:30)



Necessitats a què respon el contingut del curs

La pandèmia que estem vivint està sent un reconegut desencadenant i agreujant dels trastorns psicoemocionals de la població. Els professionals d’atenció primària, com a primer nivell assistencial, sempre hem estat suficientment formats per a l’abordatge a la consulta d’aquest tipus de demanda. La racionalització de la prescripció mèdica també ha estat un objectiu constant en la nostra pràctica diària. Donada la situació d’excepcionalitat que estem vivint, cal replantejar-se les millors opcions terapèutiques per evitar cronificar l’empitjorament de la salut emocional actual de la població. I, tot això, tenint en compte l’estat de fragilitat i sobresaturació de l’atenció primària després de 6 pics pandèmics.

És necessari un abordatge multidisciplinari que vertebri teràpia farmacològica amb psicològica i corporal. És esperable obtenir més benefici si combinem diferents disciplines i, sobretot, individualitzem quan calgui.

Com s’han detectat aquestes necessitats

La situació epidemiològica actual s’acompanya de xifres creixents de trastorns psicològics, suïcidis i altres situacions clíniques relacionades amb el patiment emocional. Els professionals de la salut estem rebent l’impacte d’aquest tipus de demanda augmentada i, alhora, estem patint emocionalment, i en primera persona, per la situació global. Les enquestes ens parlen d’un grau alt de ‘burnout’ entre els professionals i d’una taxa alta de claudicació per poder exercir correctament la nostra activitat. Només des d’un estat de serenitat i salut mental acceptable podrem ser útils als nostres pacients.


CURS ACREDITAT AMB 0,9 CÈDITS

Informació més detallada 


Skill Level: Beginner