30 de maig - de 16:00 a 20:00 h i 9-13 de juny de 2022 de 16:00 a 19:00 h                                                        

L’Agrupació de Jubilats de Metges de Catalunya, en col·laboració amb la Fundació Metges de Catalunya, organitza el curs “Sexualitat en la Gent Gran”.  

Pensem en aquest curs com una oportunitat per parlar de la sexualitat i envelliment, per donar informació i formació sobre sexualitat i salut (sexual, genital, afectiva) entre la gent gran, en context d’una temàtica molt poc tractada fins ara malgrat la seva cabdal importància. I per trencar aquest “silenci” que fa que sovint  no arribem a conèixer i, per tant, no puguem donar suport o tractar com a professionals els problemes que poden ocasionar els canvis durant aquesta etapa de la vida, tant entre persones autònomes, com entre aquelles que van perdent l’autonomia però no el desig de tenir encontres sexuals.  

Pèrdua o oportunitat? La pèrdua: de salut d’algun dels membres de la parella, o del desig sexual, el dol per la mort del company, la pèrdua de capacitats, o directament la soledat entre d’altres pèrdues. Però també la oportunitat: de gaudir de relacions sexuals i afectives més lliures, del desig de continuar actiu i vivint una vida amb la màxima plenitud.   

I com no, tenint en compte el context social que acompanya l’envelliment. Posant una mirada respectuosa sobre la diversitat de gènere o la pràctica de conductes sexuals no heteronormatives.  

Comptarem amb ponents de primera línia de molts àmbits del coneixement: l’antropologia social, la filosofia, la psicologia, l’atenció primària, la ginecologia, la psiquiatria, i l’endocrinologia pediàtrica. Però també comptarem amb el testimoni en primera persona d’un psicòleg i escriptor intersex, que ens exposarà amb molta claredat la sexualitat en la gent gran dintre del col·lectiu gay. 

Esperem que aquest curs tingui la profunditat necessària per arribar amb tota sensibilitat a entendre les necessitats d’afecte i sexualitat entre les persones grans, i com atendre-les com a professionals amb la màxima cura possible.  

S’ha demanat al Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries l’acreditació d’aquest curs. 

El curs s’impartirà en modalitat híbrida: zoom i presencial (amb aforament limitat a 18 persones, per rigorós ordre d’inscripció). Per acudir presencialment, a banda de fer la inscripció via campus, s’ha d’enviar un mail a: formacio@metgesdecatalunya.cat 


Skill Level: Beginner