Dijous 8, 15 i 22 de juny de 2023.

El malestar i el suïcidi estan, malauradament, a l'ordre del dia en el moment actual. Els experts coincideixen que se n'ha de poder parlar, defugint alarmisme, i sobretot posant el focus en les accions preventives i de tractament. Adolescents i persones grans preocupen especialment per la seva possible vulnerabilitat i el risc de pas a l'acte, però també els familiars d'aquells que han consumat un suïcidi tenen molt a dir en aquesta tasca preventiva.

D'altra banda, trobem que les dones facultatives tenen xifres més elevades de simptomatologia compatible amb burnout. També les dades indiquen que són les metgesses les que se suïciden en una proporció superior a la població general, especialment les psiquiatres i les anestesistes. Tradicionalment, el malestar o el suïcidi dels facultatius és ocultat, o negat, i no es tracta de manera oberta entre els companys.

En aquest curs, organitzat amb el suport de la Fundació Galatea, procurarem sensibilitzar i donar veu al malestar d'uns i altres, i escometre la tasca de prevenir el suïcidi de la població però també dels facultatius. Sense oblidar parlar de l'autocura dels professionals que estan en contacte directe amb el patiment tant dels pacients i familiars, com dels companys de professió.
Skill Level: Beginner